این عنصر به صورت آزاد در طبیعت یافت نمی شود.
ایزوتوپهای بور به صورت طبیعی وجود دارند بور دارای دو ایزوتوپ 10B و 11B است که اولی 19.7 درصد و دومی 80.22 درصد را به خود اختصاص دادند. بلورهای کریستاله با خلوص بالا از ترکیبات تری کلرید بور و تری برومید با حضور هیدروژن و توسط فیلامنتهای برقی حرارت بالا تولید می شوند. برمهای بی شکل و ناخالص دارای رنگهای قهوه ی مایل به سیاه هستند و به صورت پودر وجود دارند که می تواند توسط گرمایش پودر منیزیم و تری اکسید به دست بیاید. برم 99.9999 درصد خالص در استفاده های تجارتی قابل دسترسی می باشد. 
از مشخصات نوری این عنصر این است که اشعه مادون قرمز را از خود عبور می دهد. بور دارای رسانایی ضعیف است اما در دمای بالا رسانای خوبی است. 
بورهای بی شکل در مواد آتش بازی برای فراهم کردن رنگ سبز و همینطور برای مواد قابل احتراقی که در راکتورها است مورد استفاده قرار می گیرد. ترکیب تجاری بور در بازار Na2B4O7.5H2O است. این ترکیب با نام پنتاهیدرات برای ساخت شیشه های فایبر گلاس و براسی رنگبری پربورات سدیم استفاده می شود. 
اسید بوریک یکی از ترکیبات مهم بور می باشد که در بافت پارچه و منسوجات کاربرد دارد. بوراکس نیز یکی دیگر از ترکیبات بور است که به عنوان گندزدا از آن استفاده می شود. ترکیبات بور کاربردهای زیادی دارد که در ساخت شیشه های بوروسیلیکات استفاده می شود.
ایزوتوپ بور 10 برای کنترل راکتورهای اتمی به عنوان پوشش در برابر تشعشعات هسته ای استفاده می شود و همینطور از این ترکیب در تجهیزات ردیابهای نوترونی استفاده می شود. نیترید بور دارای خصوصیات عجیبی است که برای ساخت مواد با سختی بالا کاربرد دارد. نیترید بور همچنین برای عایق بندی الکتریکی نیز استفاده می شود. 
بور دارای خصوصیات چرب و روانی مثل گرافیت دارد. هیدراتها به راحتی اکسیده می شوند و انرژی زیادی را آزاد می کنند و برای مطالعه راکتورهای هسته ای نیز از آنها استفاده می شود. به علت خصوصیات سبک وزنی و استحکام بالا بور برای استفاده تشکیلات و ساختارهای فضایی مورد استفاده قرار می گیرد. 
از نظر ظرفیت و پایداری و ساختار مولکولی شبکه ای بور شبیه کربن است 


اثرات بور بر محیط زیست
بور عنصری است که با استفاده از فرآیندهای طبیعی در محیط زیست تشکیل میشود. انسانها عنصر شیمیایی بور را از طریق میوه، سبزیجات، آب، هوا و محصولات مصرفی دریافت میکنند. 
خوردن ماهی یا گوشت سبب افزایش غلظت بور در بدن انسان نمیشود، زیرا بور در بافت جانوران تجمع نمی یابد. 
پرتوزایی بور در هوا و آب آشامیدنی چندان زیاد نیست، اما احتمال پرتوزایی بور در غبار بورات در محل کار کارگران زیاد است. 
زمانیکه فردی مقدار زیادی غذای حاوی بورمصرف کند، غلظت بور در بدن آنقدر افزایش می یابد که در بدن فرد مشکلات فراوانی ایجاد میکند. بور باعث عفونت معده، کبد، کلیه ها و مغز میشود و در نهایت سبب مرگ فرد میگردد. مقدار اندک بور باعث بروز اختلالاتی در گوش، گلو یا چشم میشود. 



خواص فیزیکی و شیمیایی عنصر بور :
 جرم اتمی: 10.811
نقطه ذوب : C°2075 
نقطه جوش : C°4002 
شعاع اتمی : Å 1.17 
انرژی یونیزاسیون : Kj/mol 800.6 
شعاع یونی : Å 0.23 
الکترونگاتیوی: 2.04
حالت اکسیداسیون: 3+
دانسیته: 2.34
گرمای فروپاشی : Kj/mol 50.2 
گرمای تبخیر : Kj/mol 489.7 
مقاومت الکتریکی : Ohm m: 1.8×104
گرمای ویژه: J/g Ko 1.02
ایزوتوپ :
ایزوتوپ نیمه عمر 
B-10 پایدار
B-11 پایدار
منابع : کانی کرنیت و بورات کلسیم و سدیم 
کاریرد : به همراه تیتانیم و تنگستن در ساخت آلیاژهائی با مقاومت گرمائی بالا بکار می رود .همچنین در ساخت راکت تنیس و به عنوان تنظیم گرنیروگاه های هسته ای بکار می رود . همچنین در ساخت آلیاژ بوراکس با مقاومت ویژه بالا و ساخت شیشه (B2O3) نیز استفاده می شود .