خلاصه فصل ، بخش اول شیمی اول دبیرستان
1- همه آب های موجود در روی کرهی زمین شیرین وقابل استفاده برای آشامیدن نیستند ومنابع آب شیرین جهان محدود می باشد با آنکه حدود 71% سطح زمین را آب فراگرفته است.
2- آب طی فرآیندی بنام چرخهی آب بین زمین وآسمان مرتباً درگردش است.
3- آب دارای 4 ویژگی است از جمله: 1- کشش سطحی بالا 2- ظرفیت گرمای ویژه بالا 3- گرمای تبخیر بالا 4- افزایش حجم آب در هنگام یخ زدن
4- به معادلهای موازنه شده می گویند که تعداداتم های واکنش دهندهها برابربا تعداد اتم های فرآورده باشد.
5- هسته هراتم دارای پروتون با بارمثبت ونوترون بدون باراست که الکترون با بارمنفی به دورهسته درمدارهای مشخص میگردد.
6- بارهای هم نام یکدیگررا دفع وبارهای ناهمنام یکدیگرراجذب می کنند.
7- مولکول آب دارای ساختارخمیده وقطبی است.
8- پیوند بین اتم های اکسیژن وهیدروژن درآب کوالانسی وپیوند بین مولکول های آب با همدیگر هیدروژنی است.
9- پیوند شیمیایی بین مولکول نمک(سدیم و کلر)پیوند یونی است.
10- رسانایی الکتریکی آب با یون های موجود در آن نسبت مستقیم دارد.
11- محلول سیر شده محلولی است که نمی تواند حل شوندهی بیشتری را درخود حل کند
12- انحلال پذیری گازها در آب با افزایش دمای آب کاهش می یابد.
13- حداقل غلظت اکسیژن محلول در آب که برای ادامهی حیات زندگی آبزیان مورد نیاز استDO نام دارد.
14- قدرت اسیدی و بازی مواد را توسط PH نمایش می دهند که PHمحلول های اسیدی از صفر تا7 وPH محلول های بازی از 7 تا 14 است. در ضمن

15- آب دارای دو نوع سختی بنام موقت و دائم است که سختی موقت توسط یون کلسیم هیدروژن کربنات و سختی دائم توسط یون های کلسیم، آهن و منیزیم ایجاد می شود.
+ نوشته شده در پنجشنبه ۲ آذر ۱۳۹۱ ساعت 16:31 توسط فاضلی
|